Na aanleiding van m’n blog over de speurtocht in Driebergen kreeg ik een mailtje van Leo waarbij hij voorstelde om me eens de vaste routes van de Utrechte Heuvelrug laten zien.  En hoe het daar fietsen is zonder te verdwalen of op zoek te moeten zijn naar verborgen route bordjes.

Na een paar maal onze afspraak te hebben moeten verzetten was het zaterdag eindelijk zo ver. De weersvoorspellingen waren goed (droog) dus het beloofde een leuke zaterdagochtend te worden. Alleen rij ik toch niet zo gauw naar Utrecht om een rondje te fietsen, maar zo met z’n tweeën valt er nog wat praten onderweg en tijdens het fietsen kan je elkaar nog een beetje uitdagen om een tandje harder te fietsen.

We zouden starten in Leersum. Leo wist hoe we bij het meest noordelijkste punt van de vaste route van Leesrum moesten komen. Na de fietsen van de auto gehaald te hebben en de helmen op gezet te hebben gingen we van start.

Leersum De MTB route van Leersum is 7 km lang maar heeft halverwege een oversteek naar de route van Amerongen, welke 16 km lang is. Dus door deze 2 te combineren rij je 23 km.

Wij kozen er voor om na een halve ronde Leersum de ronde van Amerongen 2x te rijden en daarna het rondje van Leersum af te maken en die daarna nogmaals te nemen. 46 km in totaal dus.

De route van en over de Amerongse berg was redelijk modderig hier en daar was het slalommen om alle modderpoelen te ontwijken, en zelfs dat lukte niet altijd. De Amerongse berg is niet echt stijl maar wel lang (voor Nederlandse begrippen dan). Tijdens onze 2e ronde sprong Leo weg in deze klim,  want ik nam een natuurlijke hindernis (omgevallen boom over het pad) verkeerd. Ik had nog de grootste moeite om weer bij Leo in z’n wiel te komen.

Hierna kwamen we weer terug op  de ATB route van Leersum, welke ik persoonlijk mooier vond. Deze had een paar felle steile klimmen waarna je werd getrakteerd op bloedsnelle redelijk technische afdalingen. Ook de modder was hier veel minder.

Na twee rondjes reden we terug naar de auto waar we na ons omgekleed te hebben moe maar voldaan terug naar Uitgeest keerden.

Voor herhaling vatbaar Leo.

ATB + 46 = 396 km
5238