Vanmorgen met een paar jongens al vast wat kilometers gemaakt om zitvlees te kweken voor de aanstaande voorjaarsklassiekers, AmstelGold, Ronde van NH, Steven Rooks en Classico Boretti.
Pastelei De voorspellingen zijn natuurlijk pet voor dit weekend. Koudste Paas sinds 40 jaar met sneeuw die zou blijven liggen en hagel.
We hadden gepland om vanmorgen en maandagochtend te gaan rijden, afhankelijk van het weer.
Vanmorgen dat ik wakker werd was het droog al lag er ijs op de sloten! De buienradar liet zien dat het tot 10:30 “droog” zou blijven met hier en daar een klein buitje.
Afgesproken werd om een rondje te rijden en te zorgen voor dat het echt slechte weer zou komen thuis te zijn.
Om 8:25 startte we en reden richting het noorden, tegen wind in dus zodat we terug wind in de rug zouden hebben.
Het was 1 graad boven nul en het zout op het fietspad knisperde onder onze banden. Onderweg hadden we hele kleine buitjes die nauwelijks iets voorstelde en ook de voorspelde windkracht 5 liet nog even op zich wachten. Heel goed!
Het ging eigenlijk wel lekker en met z’n vieren (Marcel, Kees, Rene en ik zij de gek) koerste we rusting door naar Petten. Langs de Hondsboschezeewering terug met wind in de rug. Waarom hebben we dat nooit met de tijdrit?
Via Hargen het duin in en zo door richting Bergen. Het schelpen fietspad in de Schoorlse duinen was erg nat en slecht en het leek wel of we aan het veldrijden waren. Allemaal onder de drek en de ketting kraakte als of ik op het strand gemountainbiked had. Maar nu hadden we gelukkig weer gewoon geasfalteerde fietspaden. Lekker hoor.
In Egmond begon de lucht toch wel erg donker te kleuren. Dat voor spelde weinig goeds. En even later viel de eerste hagel al naar beneden. Gelukkig hadden we de wind in de rug en de hagel dus niet in het gezicht, maar het werd wel kouder, en gladder. Een enkele automobilist keek verontwaardig dat wij zo ruim de bocht aan sneden maar niemand wil nu eenmaal onderuit gaan bij dit weer. Het voordeel van hagel is dat het maar buitjes zijn en ze dus ook weer stoppen. En gelukkig was het nu niet heel ver meer. Tegen elfen reden we Uitgeest weer in met een kleine 70 km op de teller,verkleumde handen,  een half fietspad onder ons frame en een nat pak.
Maar ondanks dat heb ik toch lekker gefietst.
Maandag weer?
Ik hoop dat de voorspelde sneeuw niet valt.

Race + 68 = 114 km